Isnin, 11 Oktober 2010

MENGAPA USTAZ HARUN TAIB TAK DAPAT TERIMA ANWAR?Di dalam Minit Mesyuarat Jawatankuasa Kerja PAS Pusat Kali Kelima Sesi 1999-2000 pada 02 Jamadil Akhir 1420 bersamaan 12 September 1999, pada butiran 4.7. ada dicatitkan: Mesyuarat mengambil keputusan (kecuali Ustaz Harun Taib dan Ustaz Hassan Shukri) bersetuju Sdr. Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia kiranya Parti Alternatif diberi mandat untuk memerintah Malaysia. Penerimaan Anwar ini sebagai strategi 'selling point' pilihan raya.

Jika di dalam keadaan sekarang di mana semakin banyak keraguan mula dilihat melingkari peribadi dan kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim penentangan pemimpin tinggi PAS ini timbul maka kami tidak akan merasa hairan dengannya.

Persoalan besar di sini adalah mengapa di kala semua golongan rakyat sedang membara dengan gelombang reformasi bagi menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim pada waktu itu pun masih ada pemimpin tinggi PAS yang tidak dapat menerima beliau?

Perlu diingat, pada waktu itu Ustaz Hassan Shukri adalah Naib Presiden PAS manakala Ustaz Harun Taib pula adalah Ketua Dewan Ulama PAS (kini pun Ustaz Harun Taib masih lagi merupakan Ketua Dewan Ulama PAS selain Pesuruhjaya PAS Terengganu).

Apakah agaknya perkara besar yang Ustaz Hassan Shukri dan Ustaz Harun Taib tahu tentang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mungkin orang lain tidak tahu menyebabkan mereka tidak dapat menerima beliau sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia?

Walaupun persoalan besar ini tidak dapat ditanyakan kepada Ustaz Hassan Shukri yang telah kembali ke rahmatullah tidak berapa lama dulu, ia masih boleh ditanyakan kepada Ustaz Harun Taib sendiri (kini Datuk) yang masih sihat wal'afiat.

Walau bagaimanapun, setakat ini Datuk Zaid Ibrahim sendiri kelihatan masih menerima dan tidak pernah mempersoalkan kedudukan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia jika Pakatan Rakyat dapat merebut Putrajaya.

Tetapi jika Datuk Seri Anwar Ibrahim masih terus menganiayai Datuk Zaid Ibrahim dengan sikap dan tindakan tidak adilnya sekarang maka adalah tidak mustahil jika Datuk Zaid Ibrahim juga akan menentang Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas ini.

1 ulasan:

IBU PUSPITA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI